▶ wurcid

Direktlänk till inlägg 28 november 2016

kimi no na wa.

Av Nao - 28 november 2016 14:15

Titel: Kimi no Na wa, på engelska Your Name

Regissör: Makoto Shinkai

Minuter lång: 1 hr 46 min

Genrer: Supernatural, Drama, Kärlek, Skola

Mitt betyg: 9/10


Detta är min första recension så var snäll mot mig (:

Btw vissa ord har jag ingen aning om hur jag bör översätta så det blir lite swengelska.


WARNING: Minor spoilers ahead.


Handling: 8/10
Kimi no na wa kretsar kring två karaktärer, Mitsuha Miyamizu ⎼ en "shrine maiden" från landsbygden, och Taki Tachibana, en blivande arkitektonisk skolelev från Tokyo.

Deras oregelbundna kroppsbyte är inte det som lämnar ett så kallat "solid mark" ⎼ deras minnen av bytena är suddiga, och dem kan inte exakt anteckna saker och få med sig det när dem byter igen, more importantly dem har ju aldrig äns träffat varandra. Men även om det är fallet så har Shinkai's främsta tema kommit fram i denna film, att kommunicera ⎼ dem olika ekon kvarlämnade från en persons liv, av deras handlingar och dem av personerna runt omkring dem, är samma sak som att träffa personen sig själv. Mitsuha och Taki lär sig om varandra inte bara genom deras kroppsbyte, men också av att se dem olika bieffekter från varandras upptåg ⎼ tex Taki's djärvhet i Mitsuha's kropp eller Mitsuha som förändrar Taki's kärleksliv i hans.

Kärlek, som sagt av Shinkai, är så mycket mer än tillgivenhet för en person ⎼ Det är dem små men meningsfulla sakerna vi gör för andra och andra gör för oss ⎼ Och det visas verkligen i denna film.

 

Animation och annat (Art): 10/10

Det är Makoto Shinkai och om filmer var bedämda av endast estetik, skulle denna film vara den bästa någonsin. Det är inget fel på "the art", animationen var hög kvalitet, scen kompositionen var för det mesta bra och den så kallade "art style´n" var vacker.

Se denna film i den högsta möjliga kvaliten, för utan bra kvalite så är det inte lika njutningsbart.


Ljud: 10/10

Det näst bästa med denna film var ljudet.

Röstskådespelarna var för det mesta bra och spelade olika roller effektivt. Ljud effekter och annat bakgrundsljud var bra producerat och lät naturligt. Men det som är minnesvärt var soundtrack'et.

Underbara små piano snuttar här och där, fyra underbara j-rock låtar av RADWIMPS, och en atmosfär som är minnesrik.


             

             


Karaktärer: 6/10

Jag skulle säga att karaktärerna är den svagaste punkten i filmen. Det är karaktärer med personligheter som vi har stött på innan. Inget speciellt på den fronten.

Nöje(Enjoyment): 10/10

Hur mycket njutning man får ut utav en sådan här film beror helt enkelt på vad för preferenser man har. För mig var det absolut en 10/10.


Totalt: 9/10

Jag rekommenderar absolut att du ser Kimi no na Wa. Men gör det i sånna fall bara om det är high definition. Själv såg jag den på Stockholms Film Festival som var underbart. Mitt betyg hade nog varit annorlunda om jag sett den med dålig kvalite på datorn.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nao - 30 november 2016 18:15


Innan jag börjar skriva om mina rekommendationer så ska jag förklara vad manhwa och manhua är.Om du redan vet det så kan du ju skrolla ner (8 Manhwa är helt enkelt koreanska comics, manhua är kinesiska comics. Såsom manga är japanska comics (:   ...

Av Nao - 27 november 2016 18:15


Bästa sättet att starta en blogg på är såklart med en presentation. Eller hur?   Ok then. Dem flesta kallar mig nao och kanske känner du igen mig från bloggen jag hade innan (Amenohi). Anledningen till att jag skapade en ny blogg (denna) är ...

Wonder Brat


⎼ Enjoy your stay and don't trip on your way out.
2 besvarade frågor

Elsewhere

Cool dudes

The Old Astronomer


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se